Natuurlijk, een videoclip met Ellie Lust

Wil je ons steunen?

Michelle had een mooi cello loopje. Ik had een mooi gedicht. Samen werd dit het nummer: Natuurlijk.
En overal waar we optreden, kregen we zulke mooie reacties van lesbiennes, van hetero’s, van alle mogelijke geaardheden dat we wisten: hier moet iets mee.
Ik vroeg Ellie Lust of ze mee wilde werken aan een videoclip met dit specifieke nummer. Dat wilde ze graag. Sommige dingen moeten soms weer even worden gezegd. Zoals?
Zie hier de campagne bij Voordekunst Natuurlijk.

We gaan er iets moois van maken. Iets speels met de hoop dat het een discussie aanwakkert. Waar staan we nu in 2016? Hoe zouden we het willen?
Hopelijk met jullie steun!

Waarom? Vragen sommige mensen zich af? Nederland is toch al zo ver als het gaat om LGTB rechten?

Er moet gewoon weer een tegengeluid komen. Zie beneden. Ieder mens moet gewoon veilig op straat kunnen lopen, hand in hand, zonder dat er negatief commentaar wordt geleverd. Het zou niet meer moeten uitmaken wat voor ‘soort’ partner je hebt. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het vreet namelijk stiekem toch aan je. Als je elke keer, in elke nieuwe situatie, je moet afvragen of het veilig is om de hand van je vriendin vast te houden, of haar gedag te kussen. Of een foto van je vrouw met kind te laten zien. En als die angst gaat regeren… zo zonde. Want heel veel mensen zullen juist wel prima reageren. Maar je moet ze wel een kans geven. Veiligheid, betrokkenheid, acceptatie – dat wil je in een democratische maatschappij. Dat wil ik maar zeggen.

(93)

voordekunst_logo_regular_yellow

Comments are closed.